Poplach v Bielom dome! Vyvolal ho podozrivý hlasný zvuk

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 18:33 • 2 min
Poplach v Bielom dome! Vyvolal ho podozrivý hlasný zvuk

WASHINGTON - Poplach a okamžité uzavretie Bieleho domu vo Washingtone dnes vyvolala hlasná rana, ktorú bolo počuť na Južnom trávniku prezidentského komplexu tesne pred tým, ako tam mal nasadnúť do vrtuľníku americký prezident Barack Obama s rodinou.

slovakia

left justify in out

Obamovci, ktorí cestujú do Selmy v Alabame na oslavy 50. výročia pochodov za občianske práva, v tom čase ešte neboli vonku, uviedla agentúra Reuters.

 

Médiá následne informovali o zrušení poplachu s tým, že nešlo o nič vážneho. Podľa rozhlasovej stanice WTOP, ktorá citovala tajnú službu, vypukol na rohu ulice pred Bielym domom požiar.

 

Iné médiá uvádzali, že horel vozík pouličného predajcu občerstvenia v blízkosti, čo následne potvrdil aj hovorca tajnej služby.

 

Podľa novín New York Times v približne tom istom čase našiel pes trénovaný na vyhľadávanie výbušnín niečo na neďalekom vozidle, podľa všetkého však oba incidenty spolu nesúviseli.

 

Tlačová služba Bieleho domu neskôr oznámila, že prezident s rodinou opustili Biely dom v kolóne automobilov namiesto toho, aby ich k vládnemu špeciálu na leteckej základni Andrews ako bolo plánované dopravil vrtuľník.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona