Poplach pri frankfurtskom letisku: Objavili bombu z druhej svetovej vojny, evakuovali 400 ľudí a hotel

NETKY.SK • 14 Február 2017, 06:30 • 2 min
Poplach pri frankfurtskom letisku: Objavili bombu z druhej svetovej vojny, evakuovali 400 ľudí a hotel

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nevybuchnutú 250-kilogramovú britskú bombu z druhej svetovej vojny dnes krátko po polnoci zneškodnili pyrotechnici neďaleko medzinárodného letiska vo Frankfurte nad Mohanom. Oznámila to tamojšia polícia.

slovakia

left justify in out

Bombu našli v pondelok popoludní v poli pri meste Kelsterbach, ktoré je súčasťou aglomerácie Frankfurtu nad Mohanom. Nachádzala sa len niekoľko stoviek metrov od areálu najväčšieho nemeckého letiska.

 

Počas zneškodňovania bomby boli uzatvorené všetky prístupové cesty k letisku vrátane úseku diaľnice A3. V oblasti nepremávali dve linky metra ani prímestská železnica.

 

V okruhu 700 metrov, ktorý tvoril bezpečnostnú zónu, evakuovali z príbytkov okolo 400 ľudí a jeden hotel. Prevádzka samotného letiska podľa spoločnosti Fraport narušená nebola, keďže od 23.00 h do 05.00 h platí nočný zákaz letov.

Nálezy bômb z druhej svetovej vojny sú v tomto regióne v spolkovej krajine Hesensko bežné. Len nedávno - v januári - sa vo Frankfurte v rieke Mohan našla 50-kilogramová bomba.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies