Poplach pri Bielom dome: Tajný agenti zadržali podozrivého muža s balíkom

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 07:37 • 2 min
Poplach pri Bielom dome: Tajný agenti zadržali podozrivého muža s balíkom

WASHINGTON - Agenti Tajnej služby Spojených štátov (USSS) zadržali dnes pri Bielom dome vo Washingtone muža nesúceho balík a majúceho podozrivé vyjadrenia. Nemenovaného muža vzali do väzby, avšak nič podozrivého uňho nenašli, informovali americké médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa televízie Fox News, odvolávajúcej sa na zdroj z prostredia USSS, muž tvrdil, že v taške má bombu.

V Bielom dome, v ktorom sa v tom čase nachádzal aj prezident Donald Trump, bol v dôsledku tohto bezpečnostného incidentu na krátky čas vyhlásený zákaz vychádzania.

Incident sa začal okolo 10.15 h miestneho času (16.15 h SELČ), keď muž pristúpil k uniformovanému policajtovi na križovatke na Pennsylvania Avenue, ktorá sa nachádza priamo pred sídlom amerických prezidentov, a vyslovil viacero podozrivých poznámok.

K balíku bola privolaná aj pyrotechnická jednotka, avšak USSS krátko po 12.30 h miestneho času potvrdila, že pri jeho prehliadke sa nič podozrivé nenašlo a bezpečnostné opatrenia v Bielom dome a jeho okolí boli odvolané.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona