Poplach na londýnskom letisku: Podozrivý balíček zničili kontrolovaným výbuchom

NETKY.SK • 9 September 2014, 07:00 • 2 min
Poplach na londýnskom letisku: Podozrivý balíček zničili kontrolovaným výbuchom

LONDÝN - Podozrivý balíček objavený v odletovom termináli londýnskeho letiska Luton dnes na niekoľko hodín zastavil prevádzku na tomto letisku, spoje, ktoré mali odletieť, boli zrušené a spoje, ktoré tu mali pristáť, zrušené alebo odklonené inam.

slovakia

left justify in out

BBC informovala, že podozrivý balíček v zóne bezpečnostnej kontroly na letisku Luton bol zničený kontrolovanou explóziou po tom, ako z terminálu evakuovali ľudí. Podľa polície sa tento výbuch uskutočnil o 17.15 h a krátko nato letisko opäť obnovilo prevádzku. Polícia sa vyjadrila, že zničený predmet "vyzeral podozrivo, ale nepredstavoval širšie nebezpečenstvo".
      

Po jeho objavení prerušili všetky lety a uzavreli aj prístupovú cestu k letisku. Polícia uviedla, že nik nebol zatknutý. Letecká spoločnosť EasyJet odklonila šesť svojich letov na letiská Stansted, Birmingham a Southend a zvyšok svojich letov z Lutonu a na Luton pre dnešok zrušila. Celkove tak dnes v dôsledku uvedeného incidentu zrušila 41 letov.

 

Letisko upozornilo, že cestujúci musia rátať s meškaniami, pretože bezpečnosť cestujúcich a zamestnancov je prioritné. Letisko Luton sa nachádza 40 kilometrov od centra Londýna a využívajú ho najmä nízkonákladové letecké spoločnosti. Británia nedávno zvýšila svoju protiteroristickú pohotovosť na druhú najvyššiu úroveň s odôvodnením, že militantná organizácia Islamský štát v Iraku a Sýrii predstavuje vysoké bezpečnostné riziko pre Britániu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona