Poplach na letisku v Ženeve: Stroj spoločnosti Aeroflot evakuovali pre bombovú hrozbu

NETKY.SK • 13 Október 2016, 17:25 • 2 min
Poplach na letisku v Ženeve: Stroj spoločnosti Aeroflot evakuovali pre bombovú hrozbu

ŽENEVA - Z medzinárodného letiska vo švajčiarskej Ženeve prišla dnes informácia o popoludňajšom bombovom poplachu, ktorý si vynútil evakuáciu pasažierov stroja ruskej leteckej spoločnosti Aeroflot.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva zo správ švajčiarskych médií, v čase, keď už lietadlo rolovalo na štartovnej dráhe sa pri okienku tejto spoločnosti prihlásil muž, ktorý oznámil, že na palube je nálož. Muža zadržali a začali voči nemu konanie.

 

Podľa informácií, ktoré s odvolaním sa na švajčiarsku prokuratúru prinieslo internetové vydanie denníka Bild, bol zadržaný ruský občan, podozrivý z vyhrážania sa odpálením nálože v lietadle. Podrobnosti zatiaľ nie sú známe a pozadie tohto prípadu je tak nejasné.

 

Pri incidente nedošlo k zraneniam, spôsobil však značné omeškanie, keďže privolaní pyrotechnici museli preskúmať celý stroj a navyše bolo potrebné postupne preveriť celý náklad z batožinového priestoru lietadla. Ako vyplýva z údajov spoločnosti Aeroflot, išlo o let 2381 smerujúci do Moskvy, ktorého 115 cestujúcich sa napokon prepraví do cieľa inými lietadlami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies