Poplach na letisku v Ríme: Slovinec tvrdil, že má v batožine nálož

NETKY.SK • 15 Január 2015, 09:19 • 2 min
Poplach na letisku v Ríme: Slovinec tvrdil, že má v batožine nálož

RÍM - Kvôli falošnej bombovej hrozbe evakuovali v stredu vo večerných hodinách lietadlo na rímskom letisku Fiumicino. Jeden z pasažierov, inžinier zo Slovinska, totiž vyhlásil, že vo svojej batožine ukryl trhavinu, a medzi 82 cestujúcimi a šiestimi členmi posádky tak vyvolal paniku, informovala agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Nijakú bombu však neskôr nenašli. Lietadlo bolo pripravené na odlet z Ríma do Viedne. Podľa výpovedí pasažierov zmätene pôsobiaci Slovinec tvrdil, že má u seba diaľkové riadenie k náloži. Navyše mal u seba údajne aj niekoľko papierov popísaných po arabsky. Kapitán lietadla následne zalarmoval radiacu vežu, ktorá potom uzatvorila štartovaciu dráhu. Stroj, ktorý mal štartovať o 19.40 h, premiestnili na vzdialenejšiu dráhu terminálu č. 3.
      

Lietadlo obkolesili policajné jednotky. Policajti presvedčili Slovinca, aby umožnil cestujúcim a posádke vystúpiť. Experti na výbušniny následne prehľadali všetku batožinu i pasažierov, podľa talianskej tlačovej agentúry ANSA však nič nenašli.
      

Slovinca zatkli a dlho vypočúvali. Lámanou angličtinou tvrdil, že ho nesprávne pochopili. Spomínaný let preložili nakoniec na dnes, pasažieri prenocovali v jednom z rímskych hotelov. Približne desať cestujúcich sa rozhodlo, že letieť nebude.
      

Falošný bombový poplach vyvolal problémy na celom letisku, pripomína APA. Prílety i odlety boli v stredu večer z bezpečnostných dôvodov odložené, tri prichádzajúce lety museli byť presmerované na letisko Ciampino. Koniec leteckého poplachu vyhlásili až o 23.10 h a situácia na letisku sa pozvoľna vrátila do normálu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona