Popierač existencie Santa Clausa skončil v Texase za mrežami

NETKY.SK • 9 December 2018, 16:04 • 2 min
Popierač existencie Santa Clausa skončil v Texase za mrežami

WASHINGTON - Polícia v americkom štáte Texas zadržala 31-ročného muža, ktorý údajne tvrdil deťom pred kostolom, že Santa Claus v skutočnosti neexistuje.

slovakia

left justify in out

Obvinený bol z neoprávneného vniknutia na cudzí pozemok, informovala tlačová agentúra AP.

 

Zadržaný aktivista, identifikovaný ako Aaron Urbanski, prišiel v sobotu s ďalšími dvoma osobami ku kostolu v meste Cleburne na severe Texasu, kde sa práve konalo podujatie označované ako "raňajky so Santa Clausom".

 

Po tom, ako návštevníkov nahlas upozorňoval, že táto postava, ktorá podľa tradície nosí vianočné darčeky, nie je skutočná, privolali na miesto policajtov. Urbanski však odmietal odísť, čo viedlo k jeho zadržaniu a obvineniu.

 

Miestny starosta Scott Cain varoval v tejto súvislosti na Facebooku ľudí, aby "si nezačínali so Santom", a vyjadril domnienku, že muži spred kostola chceli "dostať popri uhlí do pančúch aj predvolanie na súd".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona