Popálený mladík uviazol pri Hodoníne na vrchole mosta cez rieku Moravu

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 06:30 • 2 min
Popálený mladík uviazol pri Hodoníne na vrchole mosta cez rieku Moravu

HODONÍN - Úraz elektrickým prúdom utrpel v utorok popoludní mladík, ktorý vyliezol na oceľový oblúk železničného mosta cez rieku Moravu pri moravskom meste Hodonín, ktorá tvorí na danom mieste štátnu hranicu medzi Českou republikou a Slovenskom.

slovakia

left justify in out

Kvôli záchrane muža bolo nutné zastaviť premávku, vypnúť a vyskratovať trakčné vedenie, uviedla hovorkyňa hasičov Pavla Pražáková pre spravodajský portál Novinky.cz.

 

Hasiči dostali o 15.43 h SELČ správu o zranenom mužovi na vrchole oblúka mostovej konštrukcie nad riekou Moravou. Muž ležal na hlavnom nosníku oblúkovej konštrukcie vo výške šesť metrov nad koľajami. Z dôvodu bezpečnosti museli záchranári najprv vypnúť a vyskratovať trakčné vedenie, potom mladíka z vrcholu oblúka dostal policajný vrtuľník, ktorý ho transportoval do nemocnice.

 

Zranenému poskytli hasiči predlekársku pomoc ešte priamo na mostnom oblúku.

 

Zatiaľ nie je jasné, čo 18-ročný chlapec robil na vrchu oblúka, keďže udalosť sa stala bez svedkov.

 

Most nad Moravou je na trati, ktorú pred rokmi elektrifikovali ako alternatívnu trasu medzi ČR a SR. V súčasnosti tam nie je pravidelná premávka, dodal portál Novinky.cz.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies