Poór, Fico aj Gašparovič sa stanú čestnými občanmi Trnavského kraja

NETKY.SK • 29 September 2015, 13:37 • 2 min
Poór, Fico aj Gašparovič sa stanú čestnými občanmi Trnavského kraja

TRNAVA – Čestné občianstvo Trnavského samosprávneho kraja za celoživotný prínos pre šport dostane vo štvrtok bývalý futbalista a futbalový tréner Valerián Švec.

slovakia

left justify in out

Ďalšie čestné občianstva získajú in memoriam literáti František Hečko a Pavel Bunčák. O oceneniach rozhodli začiatkom septembra krajskí poslanci.

 

Niekoľko desiatok pamätných medailí počas slávnosti v trnavskom Divadle Jána Palárika udelí aj župan Tibor Mikuš.

 

Medailu dostane okrem iných známy trnavský podnikateľ Vladimír Poór, ktorý je vlastníkom strojárskeho podniku ŽOS v Trnave a nedávno tu postavil aj nákupné centrum spojené so štadiónom City Arena za približne 80 miliónov eur. Mikušovu medailu dostane aj právnik a podnikateľ Zoroslav Kollár. Obaja "za investičný rozvoj a tvorbu pracovných príležitostí v Trnavskom kraji“. Pamätné medaily predsedu kraja Mikuša vydané pri príležitosti Roku Ľudovíta Štúra dostanú napríklad predseda vlády Robert Fico, exprezidenti Ivan Gašparovič a Rudolf Schuster, ďalej Ján Chryzostom kardinál Korec, viacerí poprední predstavitelia cirkví, školstva, kultúry a ďalších oblastí života.

 

Vo štvrtok 1. októbra sa v regióne koná Deň Trnavského samosprávneho kraja. Jeho súčasťou bude konferencia k 200. výročiu narodenia Ľudovíta Štúra, ako aj oceňovanie osobností. Zároveň budú bezplatne otvorené kultúrne inštitúcie, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti krajskej samosprávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies