Poogie Bell Band v pondelok odštartuje turné, počas ktorého navštívi päť slovenských miest

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 11:41 • 2 min
Poogie Bell Band v pondelok odštartuje turné, počas ktorého navštívi päť slovenských miest

BRATISLAVA - Formácia Poogie Bell Band odštartuje 10. apríla v Žiline turné, počas ktorého sa predstaví aj v Brne, Bratislave, Trnave, Martine a Dobšinej. Uznávaného amerického džezového bubeníka Poogieho Bella s kolegami pozval slovenský basgitarista Juraj Griglák.

slovakia

left justify in out

"Poogie Bell hral na Slovensku ako špeciálny hosť môjho zoskupenia Juraj Griglák & Company. Túžil som, aby sa k nám vrátil a predstavil svoje hudobné zoskupenie na koncertoch po celom Slovensku," uviedol muzikant, ktorý s bubeníkom spolupracoval aj na svojom albume Time To Fly (2014). Nahrávka získala Cenu Esprit za najlepší slovenský džezový album roka 2014. "Poogie Bell je nefalšovaný funk master, jeden z najlepších súčasných bubeníkov a štúdiových hráčov bez ohľadu na žáner. Na konte má spoluprácu s menami ako Stanley Clarke, David Bowie, Erykah Badu, Al Jarreau, David Sanborn, John Scofield, Victor Wooten a Chaka Khan. Objavil sa na viac než desiatich albumoch Marcusa Millera a na turné s ním strávil podstatnú väčšinu kariéry," dodal. Okrem Bella a Grigláka sa na koncertoch predstavia aj Bobby Broom (gitara) a Mike Stephenson (tenorsaxofón, spev). S 56-ročným Broomom už spolupracovali napríklad Kenny Garrett, Miles Davis, Sonny Rollins, Stanley Turrentine či David Murray. 

Griglák, ktorý v roku 2000 uviedol na trh debutový sólový album Bass Friends, sa teší aj na koncert v Dobšinej. "Pán primátor Dobšinej je veľký fanúšik džezu i mojej tvorby. Aj vďaka jeho entuziazmu sme tu už v minulosti zorganizovali koncert spolu s Poogiem Bellom, keď bol v roku 2015 na Slovensku. Vystúpenie v Dobšinej malo samé pozitíva - miestny kultúrny dom sa naplnil na prasknutie, atmosféra na koncerte bola jedna z najlepších a Poogie videl cestou na východ Tatry," prezradil basgitarista známy aj z pôsobenia v skupinách Jazz Q, Esprit, Stop Time či The Quartet, s ktorou vydal album Alice in Jazzland (1992). 

Turné Poogie Bell Band:
10. apríla - Žilina, Mestské Divadlo, 20:00 
11. apríla - Brno Jazz Fest, Sono Centrum, 21:00 
12. apríla - Bratislava, Divadlo Aréna, 20:00 
13. apríla - Trnava, Music a Cafe, 20:30 
14. apríla - Martin, Barmuseum, 20:00 
15. apríla - Dobšiná, Kultúrny Dom, 19:00 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies