Ponuky práce v štátnej službe na jednom mieste: záujemcovia sa budú mocť prihlasovať cez web

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 13:17 • 2 min
Ponuky práce v štátnej službe na jednom mieste: záujemcovia sa budú mocť prihlasovať cez web

BRATISLAVA – Personálne procesy v štátnej službe majú byť efektívnejšie a transparentnejšie. Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES) začína projekt Centrálny informačný systém štátnej služby (CISŠS).

slovakia

left justify in out

Pôjde o centralizáciu údajov najmä na účely riadenia ľudských zdrojov v tejto sfére. "Zavedenie tohto systému prispeje k rozvoju e-Governmentu a umožní realizovať komplexnú reformu štátnej služby," avizuje riaditeľka projektovej kancelárie NASES Michaela Balážová.

 

Agentúra upozornila, že od 1. júna sa už uchádzači o štátnu službu môžu prihlasovať na výberové konania aj elektronicky cez open.slovensko.sk. Všetky výberové konania teda možno nájsť na jednom webovom sídle.

 

Prostredníctvom CISŠS sa štátni úradníci aj verejnosť môžu informovať o vyhlásených výberových konaniach či o ich výsledkoch. Výberové konanie v štátnej službe tak podľa NASES získa iný rozmer. Prejaviť sa to má najmä na zvýšení kvality a jednotnosti procesov elektronických výberových konaní a na znížení nákladov na jedného prijatého štátneho zamestnanca. "Vybudovanie systému prispeje k zvýšeniu kvality a dostupnosti elektronických služieb pre občanov. Štát zase získa analyticko-strategický nástroj na efektívne riadenie ľudských zdrojov," doplnila Balážová.

 

Reformný zámer Úradu vlády SR, ktorý pokrýva aj projekt CISŠS, bol schválený v auguste 2016. Koncom mája tohto roka riadiaci výbor pre prioritnú os 7 Operačného programu Integrovaná infraštruktúra odobril štúdiu uskutočniteľnosti.

 

Analýzy odhadujú náklady na vybudovanie systému na 4,9 milióna eur s DPH. Konečnú cenu projektu však podľa NASES určí až pripravovaná verejná súťaž. Jednotlivé funkcionality systému budú nabiehať postupne, plne funkčný má byť v roku 2020.

 

Nový systém výberového konania bude mať navyše výhody najmä pre tých občanov, ktorí budú používať pri prihlasovaní sa na vyhlásené výberové konanie občiansky preukaz s čipom a bezpečnostným osobným kódom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies