Ponorka stále pátra po zmiznutom lietadle

NETKY.SK • 27 Apríl 2014, 09:09 • 2 min
Ponorka stále pátra po zmiznutom lietadle

SYDNEY - Robotická ponorka amerického vojenského námorníctva Bluefin, pátrajúca po zmiznutom malajzijskom lietadle, začala skúmať nový úsek morského dna. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na koordinačné centrum pátrania.

slovakia

left justify in out

Ponorka predtým ukončila prieskum v prvej určenej zóne pátrania, ktorá mala rozlohu 310 štvorcových kilometrov. Išlo o kruh s priemerom 20 kilometrov okolo miesta, kde sonary 8. apríla zachytili signál, ktorý by potenciálne mohol pochádzať z čiernych skriniek lietadla.1
      

Prístroje ponorky vytvorili trojdimenzionálnu sonarovú mapu morského dna v prvej skúmanej oblasti. Nenašlo sa však nič, čo by mohlo prispieť k objasneniu osudu lietadla.
      

Bluefin-21 sa preto - podľa dnešného oznámenia pátracieho centra - presunul do susednej zóny. Skúmaná oblasť sa nachádza v južnej časti Indického oceánu, zhruba 1580 kilometrov severo-západne od Perthu na západnom pobreží Austrálie.
      

Posledný možný signál z čiernych skriniek lietadla zachytili v oblasti 8. apríla. Batérie zariadení sa však mezičasom pravdepodobne vybili.
      

Let MH370 spoločnosti Malaysia Airlines z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol z obrazoviek radarov 8. marca. Na palube stroja Boeing 777 bolo 239 ľudí, väčšinu cestujúcich tvorili čínski občania. Odvtedy niet po lietadle ani stopy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies