Ponorka opäť pátra po čiernej skrinke lietadla

NETKY.SK • 16 Apríl 2014, 12:09 • 2 min
Ponorka opäť pátra po čiernej skrinke lietadla

PERTH - Experti aj v stredu pokračujú v hľadaní čiernej skrinky patriacej malajzijskému lietadlu, ktoré sa v marci zrútilo v Indickom oceáne. Robotickú miniponorku Bluefin 21 museli v utorok vytiahnuť nad hladinu po technických problémoch, tie už ale medzitým odstránili.

slovakia

left justify in out

Podľa posledných informácií austrálskych úradov však miniponorka ani dnes nezachytila žiadne signály pochádzajúce z vysielača čiernej skrinky. Medzinárodným záchranárskym tímom sa napriek rozsiahlej pátracej akcii doteraz nepodarilo nájsť ani jedinú trosku pochádzajúcu z havarovaného lietadla. Najnovšou stopou je v tomto prípade olejová škvrna nachádzajúca sa asi päť kilometrov od miesta, kde naposledy zachytili signál pravdepodobne vysielaný čiernou skrinkou.

 

Malajzijský boeing s 239 osobami zmizol 8. marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Napriek znefunkčneným komunikačným zariadeniam sa vyšetrovateľom podarilo zistiť, že stroj sa nad Juhočínskym morom otočil a zamieril nad Indický oceán, kde sa teraz pokúšajú nájsť jeho zvyšky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies