Ponorka, ktorá mala pátrať po zmiznutom lietadle, sa musela predčasne vynoriť

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 09:01 • 2 min
Ponorka, ktorá mala pátrať po zmiznutom lietadle, sa musela predčasne vynoriť

PERTH - Oblasť, v ktorej sa pátra po zmiznutom lietadle malajzijských aerolínií, je pre ponorku príliš hlboká. Vyzdvihli ju nad hladinu Indického oceánu po tom, ako sa jej nepodarilo ponoriť ani do polovice plánovanej cesty ku dnu, kde mala pátrať po čiernych skrinkách a troskách z lietadla, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Robotickú ponorku Bluefin-21 poskytlo vojenské námorníctvo USA. Zariadenie malo vytvoriť sonarovú mapu oblasti s cieľom zmapovať prípadné trosky na morskom dne. Ale po necelých šiestich hodinách z plánovanej 16-hodinovej misie dosiahol stroj maximálny ponor a jeho bezpečnostné prvky vyslali ponorku späť na hladinu. Ponorka bude dnes pokračovať v pátraní, ak to umožnia poveternostné podmienky.

 

Boeing 777, let MH370 malajzijských aerolínií, sa stratil 8. marca krátko po štarte z Kuala Lumpuru do Pekingu s 227 pasažiermi a 12 členmi posádky na palube.

 

Pátracie tímy sú presvedčené, že približné miesto trosiek lietadla poznajú - okolo 1550 kilometrov severozápadne od austrálskeho Perthu. Pokračujú v práci na základe štyroch zvukových signálov, ktoré by mohli pochádzať z jeho čiernych skriniek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies