Pondelok bude zamračený, môže padať dážď so snehom

NETKY.SK • 21 Január 2013, 08:00 • 2 min
Pondelok bude zamračený, môže padať dážď so snehom

Pondelok bude zamračený, môže padať dážď so snehom - Zaujímavosti Počasie u nás ovplyvňuje teplý front. Dnes bude zamračené s dažďom, na horách hrozí aj sneženie.

slovakia

left justify in out

imgPočasie u nás ovplyvňuje teplý front. Dnes bude zamračené s dažďom, na horách hrozí aj sneženie. Teploty dnes dosiahnu 0 až 5 stupňov Celzia. 

Na západnom Slovensku zamračené, dážď, najnižšie ranné teploty 1 až -2 a najvyššie denné 2 až 5 stupňov Celzia. 

Na strednom Slovensku zamračené, dážď so snehom, najnižšie ranné teploty 0 až -5 a najvyššie denné 0 až 4 stupne Celzia.

Na východnom Slovensku zamračené, dážď so snehom, najnižšie ranné teploty 0 až -4 a najvyššie denné 0 až 4 stupne Celzia. 

Počasie na horách
Vo výške 1000 m prevažne zamračené, sneženie, najnižšia ranná teplota -4 a najvyššia denná 0 stupňov Celzia.
Vo výške 1500 m prevažne zamračené, sneženie, najnižšia ranná teplota -6 a najvyššia denná 1 stupeň Celzia.
Vo výške 2000 m prevažne zamračené, sneženie, najnižšia ranná teplota -9 a najvyššia denná -4 stupne Celzia.



Poľadovica sa môže tvoriť na celom Slovensku

Na tvorbu poľadovice si treba v doobedňajších hodinách dávať pozor vo všetkých regiónoch. Výstraha prvého stupňa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) platí pre celé územie.

"Napriek tomu, že dnes sú teploty nad nulou, netreba podceňovať skutočnosť, že v posledných dňoch nepretržite mrzlo. Na vozovkách sa preto najmä v blízkosti vodných tokov a na mostoch môže vytvárať poľadovica," upozornila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Polícia preto upozorňuje vodičov, aby dbali na dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami."Chodcov žiadame, aby na vozovku vstupovali až potom, keď sa presvedčia, že svojim pohybom na vozovke neohrozia seba, ani iných účastníkov cestnej premávky," doplnila Hrášková.

Podľa Slovenskej správy ciest sú všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý. V prípade ciest I., II. a III. triedy sú vozovky prevažne vlhké až mokré, prípadne aj suché alebo pokryté kašovitým snehom či zľadovateným snehom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies