Pondelok bude prevažne slnečný, na Dušičky sa má počasie zhoršiť

NETKY.SK • 31 Október 2016, 08:52 • 2 min
Pondelok bude prevažne slnečný, na Dušičky sa má počasie zhoršiť

BRATISLAVA – Začiatok nového týždňa bude na Slovensku prevažne slnečný, len na severe sa očakáva viac oblačnosti a ojedinele aj prehánky. Na Dušičky však treba počítať so zhoršením počasia a aj so zrážkami. Informuje o tom vo svojej analýze meteorológ Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Cyril Siman.

slovakia

left justify in out

V utorok (1. 11.), na Sviatok všetkých svätých, podľa jeho slov začne počasie na Slovensku ovplyvňovať teplý front, ktorý prinesie zväčšenú oblačnosť. "Ak sa vyskytnú zrážky, tak len ojedinele a budú veľmi slabé. V utorok ráno bude na viacerých miestach mrazivo od 2 do -3  stupňov Celzia, ešte chladnejšie bude v dolinách a kotlinách, kde miestami klesne teplota vzduchu na hodnoty okolo -5 stupňov Celzia," uviedol. Maximum teploty vzduchu očakáva v rozmedzí od 8 do 13 stupňov Celzia, chladnejšie bude na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši.

 

Zhoršenie počasia nastane podľa meteorológa v stredu (2. 11.). "Očakávame, že bude spočiatku oblačno až zamračené, pričom prvé zrážky zaznamenáme na severe a východe Slovenska už v druhej polovici noci z utorka na stredu. V ďalších hodinách sa bude zrážkové pásmo presúvať ďalej na juh a čiastočne slabnúť," priblížil Siman. V priebehu dňa by mali podľa neho zrážky ubúdať. "Cez deň sa bude od severu predovšetkým na horách, neskôr aj v nižších polohách, ochladzovať a postupne sa rozfúka západný až severozápadný vietor do 25, v nárazoch okolo 45 kilometrov za hodinu," podotkol.

 

Predpoveď počasia na Pondelok:

Jasno až polooblačno. Na severe až oblačno a ojedinele prehánky, od 800 m snehové, v noci aj nižšie. Nočná teplota 4 až -4 st. Denná teplota 7 až 12, na severe okolo 5 st. Prevažne severozápadný vietor do 25 km/h.

 

Utorok:

V noci jasno až polojasno. Neskôr od severozápadu pribúdanie oblačnosti. Cez deň prevažne oblačno a hmlisto a ojedinele slabý dážď, vo vyšších polohách sneženie. Najnižšia nočná teplota 2 až -3, v dolinách a kotlinách miestami okolo -5 st. Najvyššia denná teplota 8 až 13 st, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši okolo 6 st. Slabý premenlivý, cez deň postupne prevažne južný vietor do 5 m/s (20 km/h).

 

Streda:

Oblačno až zamračené. V priebehu dňa od severu prechod k premenlivej oblačnosti. V noci miestami, cez deň na väčšine územia, dážď alebo prehánky, V noci od 1600 m, cez deň postupne už od 900 m sneženie. Najnižšia nočná teplota 6 až 1 st. Najvyššia denná teplota 8 až 13 st, na severe väčšinou okolo 6 st. Južný až juhozápadný vietor sa cez deň zmení na západný až severozápadný 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v nárazoch miestami okolo 12 m/s (45 km/h). Na hrebeňoch hôr postupne búrlivý vietor až víchrica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona