Pondelňajší bombový útok v Medine spáchal Pakistanec

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 11:58 • 2 min
Pondelňajší bombový útok v Medine spáchal Pakistanec

RIJÁD - Pondelňajší samovražedný bombový útok v saudskoarabskom meste Medina so štyrmi obeťami na životoch spáchal pakistanský občan, ktorý sa do Saudskej Arábie prisťahoval pred 12 rokmi. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na správu saudskoarabského ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

Páchateľa atentátu v Medine, pri ktorom zahynuli štyria príslušníci saudskoarabských bezpečnostných síl a ďalší piati utrpeli zranenia, ministerstvo vo svojej správe identifikovalo ako 34-ročného Abdulláha Kalzára Chána, ktorý "so svojou manželkou a rodičmi žil v meste Džidda na pobreží Červeného mora". Bližšie informácie o páchateľovi saudskoarabské ministerstvo vnútra neuviedlo.


K zodpovednosti za atentát v Medine, ani za útok v Džidde, ku ktorému došlo v pondelok neďaleko amerického konzulátu, či samovražedný bombový útok na východe Saudskej Arábie sa doposiaľ nikto neprihlásil.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona