Pomýlili si strany: Starší manželia jazdili po R1 v protismere!

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 09:57 • 2 min
Pomýlili si strany: Starší manželia jazdili po R1 v protismere!

ŽARNOVICA - Starší manželský pár v svetlom motorovom vozidle jazdil po rýchlostnej komunikácii R1 v úseku medzi Žarnovicou a Novou Baňou v protismere. Prípad v týchto dňoch riešila Polícia v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

"Našťastie v tomto prípade nedošlo ku kolízii vozidiel, nakoľko vodička idúca v ľavom jazdnom pruhu po zaregistrovaní vozidla v protismere, okamžite prešla do pravého jazdného pruhu a tým sa vyhla čelnej zrážke," informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.
      

Od vzniku oddelenia diaľničnej polície v Banskobystrickom kraji, čo je podľa jej slov deväť mesiacov, vozidlo v protismere zaznamenali už piatykrát. V každom z týchto prípadov bola na miesto okamžite vyslaná hliadka diaľničnej polície, ani v jednom prípade nedošlo ku kolízii. "Upozorňujeme vodičov jazdiacich po diaľniciach, aby boli najmä pri predchádzaní motorových vozidiel ostražití a v takomto prípade pohotovo zareagovali. Vozidlo v protismere sa môže objaviť nedopatrením (cudzinec, starší, alebo neskúsený vodič) alebo môže ísť aj o hazard zo strany vodiča," dodala Faltániová.
      

Ak vodiči na diaľnici takéto vozidlo zaregistrujú, treba si zapamätať evidenčné číslo vozidla a okamžite udalosť oznámiť na t. č. 158. V prípade, že diaľničná polícia takéhoto „hazardéra“ na diaľnici dohľadá, bezpečne ho vyvedie na prvý možný výjazd z diaľnice, aby nedošlo k dopravnej nehode, ktorá môže mať aj tragické následky. Vodič, ktorý jazdí na diaľnici v protismere sa dopúšťa priestupku na úseku cestnej dopravy, za ktorý mu môže byť uložená pokuta až do výšky 150 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies