Pomsta vlády voči sestrám: Kontrola daniarov, zverejnenie platov, znižovanie miezd!

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 07:16 • 2 min
Pomsta vlády voči sestrám: Kontrola daniarov, zverejnenie platov, znižovanie miezd!

BRATISLAVA - Sestrám sa podľa odborov štát mstí za bilbordovú kampaň namierenú voči premiérovi Robertovi Ficovi, ktorú spustili vo februári.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfky Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek (OZSaPA) Moniky Kaveckej prišla odozva v troch podobách. Odvetu vidí v zverejnení platov sestier v nemocniciach zo strany ministerstva zdravotníctva, znižovaní miezd v niektorých zariadeniach a najnovšie v kontrole odborov zo strany Daňového úradu SR.
      

Ako uviedla, vzhľadom na to, že ide o jednu z najmladších odborových organizácií, OZSaPA disponuje zanedbateľnými prostriedkami oproti iným. Preto záujem o hospodárenie zo strany Daňového úradu SR nemožno podľa jej slov interpretovať inak ako demonštráciu moci a sily štátneho aparátu. "Ak si vláda SR myslí, že takýmto spôsobom nás znechutí a zastraší v boji za svoje legitímne požiadavky, nech vie, že naše odhodlanie za spravodlivú vec iba rastie," skonštatovala Kavecká.
      

Finančné riaditeľstvo SR situáciu nekomentuje. "K predmetným otázkam, teda aj k dôvodu kontroly, nie je možné sa vyjadriť, nakoľko všetky informácie, ktoré sa týkajú daňovej kontroly sú predmetom daňového tajomstva. Dovoľujeme si však pripomenúť, že OZSaPA je daňovým subjektom so všetkými povinnosťami a právami, vzťahujú sa naň ustanovenia daňového poriadku – teda aj právo správcu dane vykonať miestne zisťovanie," uviedla jeho hovorkyňa Patrícia Macíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies