Pompeo: USA odstúpia od rozhovorov s KĽDR, ak nedôjde k "správnej" dohode

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 17:44 • 2 min
Pompeo: USA odstúpia od rozhovorov s KĽDR, ak nedôjde k "správnej" dohode

WASHINGTON - Spojené štáty odstúpia od jadrových rozhovorov so Severnou Kóreou, ak sa nedosiahne "správna" dohoda, vyhlásil v stredu americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo.

slovakia

left justify in out

Šéf americkej diplomacie pred výborom pre zahraničné vzťahy Snemovne reprezentantov uviedol, že "zlá dohoda" nepripadá do úvahy. "Ak nebude na stole správna dohoda, zdvorilo odídeme," citovala Pompea agentúra Jonhap.

 

V Singapure sa 12. júna očakáva historické stretnutie amerického prezidenta Donalda Trumpa so severokórejským vodcom Kim Čong-unom.

 

Pchjongjang však začal tento mesiac opäť ostrejšie kritizovať Soul i Washington v súvislosti s ich spoločným vojenským cvičením. Severná Kórea pohrozila, že zváži konanie historicky prvého summitu so Spojenými štátmi, a pozastavila tiež dialóg na vysokej úrovni s Južnou Kóreou.

 

Trump v utorok uviedol, že plánovaný summit "možno nevyjde na 12. júna". Prípravy na vrcholnú schôdzku podľa neho pokračujú, ale táto môže byť zrušená, ak nebudú splnené podmienky zo strany USA. Trump však odmietol povedať, o aké podmienky ide. Severná Kórea pohrozila tiež stiahnutím sa zo summitu, ak budú USA od nej žiadať "úplnú denuklearizáciu".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona