Pompeo dodal varovanie k téme pozastavenia amerických manévrov

NETKY.SK • 13 Jún 2018, 18:01 • 2 min
Pompeo dodal varovanie k téme pozastavenia amerických manévrov

SOUL - Minister zahraničných vecí USA Mike Pompeo v stredu vyhlásil, že spoločné americko-juhokórejské vojenské cvičenia sa obnovia, ak Severná Kórea prestane viesť úprimné a čestné rokovania o svojom jadrovom programe. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pompeo pricestoval do Južnej Kórey deň po tom, čo sa prezident USA Donald Trump stretol so severokórejským vodcom Kim Čong-unom na historickom summite v Singapure. Šéf Bieleho domu tam oznámil, že Spojené štáty pozastavia "vojnové hry" so Severnou Kóreou. Slovným spojením mal na mysli práve spoločné manévre USA a Južnej Kórey.

 

Pompeo v Soule v stredu vyhlásil, že bol prítomný, keď sa Trump rozprával s Kimom o tejto téme. Podľa ministra dal Trump "veľmi jasne najavo", že podmienkou pre pozastavenie manévrov je, aby pokračovali úprimné a čestné rozhovory. Pompeo upozornil, že ak USA dospejú k názoru, že rokovania o denuklearizácii už nie sú vedené čestne, v dobrej viere, pozastavenie vojenských cvičení "už nebude platné". Pompeo zdôraznil, že Trump to Kimovi povedal "jednoznačne".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona