Pomohli nám tri rýchle góly, tvrdí autor druhého Weiss

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 10:56 • 2 min
Pomohli nám tri rýchle góly, tvrdí autor druhého Weiss

ŽILINA - Imperatív víťazstva či povinná jazda boli často spomínané slovné spojenia v súvislosti s piatkovým stretnutím slovenskej futbalovej reprezentácie s Luxemburskom (3:0) v C-skupine kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska. Zverenci trénera Jána Kozáka pred zápasom upozorňovali, že v dnešnej dobe na takejto úrovni niet súpera, ktorého by bolo možné odpísať už pred úvodným hvizdom.

slovakia

left justify in out

“Mysleli sme si, že to bude trochu ťažšie, ale strelili sme tri rýchle góly a po prvom polčase bol tento duel zvládnutý,” povedal krídelník Vladimír Weiss, autor druhého piatkového zásahu v luxemburskej sieti. “Nabehol som si, Juraj Kucka mi to veľmi pekne dal, najprv som loptu nevidel, ale potom som ju so šťastím prebral, po druhom dotyku som zbadal, že brankár vybehol a dal som to povedľa neho,” opísal Weiss svoj gólový moment z 21. min.


Vladimír Weiss bol na trávniku do 71. min, keď ho vystriedal Róbert Mak. Po odchode zo scény nasledovalo takmer až otcovské objatie od Jána Kozáka, dôkaz aktuálnej súdržnosti v slovenskom národnom tíme. Do hľadiska pod Dubňom v piatok dorazilo 9524 divákov, ktorí sa nemohli po triumfe SR 3:0 rozpŕchnuť do víru žilinskej noci nespokojní. “Zaslúžili sme si vypredané hľadisko. V druhom polčase už nebolo tempo také vysoké, ale naším hlavným cieľom bolo neinkasovať, čo sme splnili,” doplnil Vladimír Weiss.


“Čakali sme takýto zápas, najdôležitejšie bolo zlomiť súpera hneď na začiatku. To sa nám podarilo, v 10. min sme dali gól, čo podľa môjho názoru rozhodlo. Potom sa hralo ľahšie, mali sme viacero šancí, vyhrali sme zaslúžene. Výkon aj výsledok bol taký, aký má byť,” zhodnotil pilier slovenskej defenzívy Ján Ďurica. Aj vďaka nemu domáci reprezentanti eliminovali útočné snaženie protivníka azda až na okamih z 25. min. K hlavičkovému zakončeniu sa po rohovom kope dostal Luxemburčan Maurice Deville, mieril však len do priestoru, kde stál pripravený brankár Matúš Kozáčik.


“Oni behali až do konca, boli nepríjemní, dôležité bolo, že sme sa mali na pozore,” poznamenal stopér Ďurica. Ten mohol okrem spoľahlivej obrannej práce otvoriť skóre, delovkou z priameho voľného kopu trafil brvno luxemburskej svätyne. Mrzieť ho to napokon nemuselo, odrazenú loptu upratal do siete Adam Nemec.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies