Pomôžeme ľuďom, aby mali strechu nad hlavou, potom poľnohospodárom

NETKY.SK • 19 August 2010, 08:00 • 2 min
Pomôžeme ľuďom, aby mali strechu nad hlavou, potom poľnohospodárom

Pomôžeme ľuďom, aby mali strechu nad hlavou, potom poľnohospodárom

slovakia

left justify in out

Vláda na poľnohospodárov nezabudne, ale najprv chce riešiť problémy ľudí postihnutých povodňami. Uviedla to premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) na dnešnej tlačovej konferencii po rokovaní šéfov rezortov.
"Vieme o žiadostiach pôdohospodárov, o zaplavenej úrode, je to veľký problém," konštatovala. Dodala však, že vláda najprv chce vyriešiť situáciu občanov, ktorí "potrebujú mať základnú strechu nad hlavou a mať sa kam podieť".
Šéf rezortu financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) dodal, vláda dnes uložila ministrovi pôdohospodárstva Zsoltovi Simonovi (Most-Híd) predložiť správu o priebehu a následkoch povodní od začiatku roka do konca augusta. Simon by ju mal vypracovať do 26. novembra.
Vládu dnes vyzvali riaditelia regionálnych poľnohospodárskych a potravinárskych komôr (RPPK), aby sa neodkladne zaoberala riešením odškodňovania poľnohospodárov postihnutých tohtoročnými povodňami a záplavami. "Podľa zisťovania verifikačných komisií, do ktorých práce sme sa aj my aktívne zapájali, nepriazeň počasia úplne zničila, alebo poškodila úrodu na takmer 250.000 hektároch poľnohospodárskej pôdy. Ide o taký veľký rozsah poškodenia vodným živlom, s akým sa poľnohospodári v SR nestretli celé desaťročia," uvádza sa vo výzve šéfov RPPK, ktorú poskytli médiám.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies