Pomocní vychovávatelia budú pomáhať deťom adaptovať sa v materskej škole

NETKY.SK • 17 December 2021, 12:12 • 2 min
Pomocní vychovávatelia budú pomáhať deťom adaptovať sa v materskej škole

BRATISLAVA - Rezort školstva odporúča, aby sa zamestnávanie pomocného vychovávateľa realizovalo počas celého obdobia. Celkovo je na projekt vyčlenených 6 046 750 eur a je financovaný z Plánu obnovy a odolnosti v rámci pilotného overovania podporných opatrení do vzdelávania.

slovakia

left justify in out

Pomoc pri poskytovaní povinného predprimárneho vzdelávania deťom so zdravotným znevýhodnením alebo deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia je úlohou pomocného vychovávateľa ako nepedagogického zamestnanca. Vďaka výzve bude môcť od februára pomáhať viac ako 21 000 pomocných vychovávateľov mesačne. TASR o tom informoval odbor komunikácie a protokolu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

 

img

 

Pomocný vychovávateľ bude v materskej škole pomáhať pri adaptácii detí na prostredie materskej školy či udržiavaní pozornosti detí počas predprimárneho vzdelávania. Nápomocný bude učiteľovi pri obliekaní a vyzliekaní detí v rámci prípravy na pobyt vonku. Rovnako pmôže pri činnostiach zabezpečujúcich životosprávu, akými sú osobná hygiena, stravovanie či odpočinok. Prihlasovanie do programu Pomocný vychovávateľ v materskej škole je možné do 10. januára 2022. Vyhodnotenie výzvy zverejní ministerstvo školstva 17. januára 2022. Vlastná realizácia bude možná v priebehu mesiacov február 2022 až august 2023.

 

Žiadateľom môže byť materská škola, špeciálna materská škola, materská škola ako súčasť základnej školy s materskou školou, materská škola ako organizačná zložka spojenej školy zaradená v sieti škôl ministerstva školstva. Jeden žiadateľ môže podávať žiadosť najviac na tri miesta pomocných vychovávateľov, a to s ohľadom na celkový počet detí so zdravotným znevýhodnením alebo detí zo sociálne znevýhodneného prostredia.

 

Možno vás zuajme: Vznikne nová služba starostlivosti o dieťaťa od jedného roka do začatia povinného predprimárneho vzdelávania?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies