Pomoc záchranárov Horskej záchrannej služby potreboval poľský turista

NETKY.SK • 14 August 2016, 14:44 • 2 min
Pomoc záchranárov Horskej záchrannej služby potreboval poľský turista

POPRAD - Pomoc záchranárov Horskej záchrannej služby (HZS) potreboval v sobotu (13.8.) 41–ročný poľský turista, ktorý počas túry na Kriváň utrpel pravdepodobne zlomeninu členka.

slovakia

left justify in out

Turista sa nachádzal blízko pod vrcholom. Horskí záchranári preto privolali na pomoc vrtuľník, ktorý ich mal dopraviť k zranenému.

 

Pre nepriaznivé poveternostné podmienky nebolo možné doletieť s nimi až k postihnutému, preto horských záchranárov vysadili na najbližšom možnom mieste a ďalej pokračovali peši. Pacientovi poskytli prvú pomoc, zranenú končatinu mu zafixovali, keďže bol aj mierne podchladený, zateplili ho a na nosidlách zniesli k Jamskému plesu. Tam ho naložili do pripraveného terénneho vozidla a zaviezli k sanitke, ktorá ho zo Štrbského plesa previezla do nemocnice v Poprade. Informácie sú zverejnené na webstránke HZS.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies