Pomoc pre Nepál zbiera aj UNICEF

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 18:24 • 2 min
Pomoc pre Nepál zbiera aj UNICEF

BRATISLAVA - Pomoc pre zemetrasením postihnutý Nepál a špeciálne pre nepálske deti na Slovensku zbiera aj medzinárodná organizácia UNICEF.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala zástupkyňa organizácie Lenka Krnáčová, Slováci môžu deťom v zničenej krajine pomôcť prostredníctvom verejnej zbierky Modrý gombík. Zbierka sa uskutoční v dňoch 18. až 22. mája v uliciach slovenských miest. Záujemcovia môžu nepálskym deťom pomôcť aj online prostredníctvom internetovej stránky https://www.unicef.sk. Zemetrasenie v krajine podľa UNICEF postihlo približne 1,7 milióna detí. Úlohou UNICEF je pre ne zabezpečiť prístrešok, pitnú vodu, jedlo a hygienické a zdravotnícke vybavenie.


Počet obetí minulotýždňového zemetrasenia v Nepále už presiahol 6 600. Aj týždeň po otrasoch s magnitúdou 7,9 stále nachádzajú stovky mŕtvych tiel, šanca na nájdenie živých je však už minimálna. Zranenia utrpelo viac než 14 000 ľudí. Mestá a dediny v okolí epicentra zemetrasenia v strednom Nepále sú takmer úplne zdevastované a zasiahnutí obyvatelia sa nachádzajú v "zúfalej situácii". Celkovo zemetrasenie postihlo asi osem miliónov ľudí, pričom najmenej dva milióny potrebujú okamžitú pomoc.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies