Pomoc pre jemné vlasy bez lesku

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 11:00 • 2 min
Pomoc pre jemné vlasy bez lesku

BRATISLAVA – Máte pocit, že dávate vlasom maximálnu starostlivosť? Umývate ich dvakrát a potom vždy použijete kondicionér, ale na ich kvalite sa to veľmi neprejaví? Ešte než začnete míňať peniaze na rôzne zázračné produkty či kaderníkov, skúste jednoduchý trik.

slovakia

left justify in out

Hovorí sa tomu obrátené umývanie a je to veľmi jednoduché. Stačí prehodiť poradie prípravkov. Teda začínate kondicionérom a končíte šampónom. Klopkáte si na čelo, že nechápete prečo? Vysvetlenie je celkom jednoduché: ani to najlepšie a najdôkladnejšie umývanie nedokáže odstrániť zvyšky kondicionéru. Ten potom zostáva na vlasoch, ktoré sú matné a bez objemu. Cieľom obráteného umývania je teda využiť výhody kondicionéru a minimalizovať škodlivé účinky. Inými slovami – fanúšikovia obráteného umývania tvrdia, že výsledkom sú lesklé a prekvapivo husté vlasy, čo ocenia najmä majiteľky jemných vlasov.

 

Postup obráteného umývania je jednoduchý. Na mokré vlasy naneste kondicionér, starostlivo ním ošetríte končeky, a do korienkov ho vmasírujete naozaj iba veľmi malé množstvo, to aby sa vlasy zbytočne nemastili. Necháte pôsobiť 5 minút, potom opláchnete. Až teraz nanesiete šampón, ktorým neplytváte, a dôkladne opláchnete. Áno, stojí to síce trochu viac námahy, ale výsledok je okamžitý. Vyznávačky nového trendu tvrdia, že ich vlasy sú silnejšie a že sa toľko nezamotávajú. To preto, že čiastočky kondicionéru už nezostávajú vo vlasoch.

 

Čo ešte urobiť pre krásne vlasy:

- Používajte šampóny a kondicionéry bez silikónu. Ten vlasy obalí, takže síce získajú potrebný lesk, ale postupom času im začne chýbať výživa.

- Vyberte si správny druh šampónu, ktorý sedí práve vaším vlasom. Napríklad na mastné vlasy sa nehodí hydratačný šampón, ale ani napríklad šampón proti lupinám. Ak si nie ste istá, neváhajte sa opýtať kaderníka.

- Vlasy si pred umývaním rozčeste, potom dobre namočte vlažnou vodou, naneste čajovú lyžičku šampónu a dobre vmasírujte do pokožky hlavy.

- Na rozčesávanie použite kefu s prírodnými štetinami, ktoré zabránia elektrizovaniu vlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies