Pomätenec postavil Boston do pozoru

NETKY.SK • 17 Apríl 2014, 15:22 • 2 min
Pomätenec postavil Boston do pozoru

BOSTON - Muž s hrncom na varenie ryže v batohu pohybujúci sa v blízkosti priestora cieľa Bostonského maratónu preveril ostražitosť miestnych poriadkových síl.

slovakia

left justify in out

Obsah batožiny pripomenul všetkým udalosti spred roka, keď na tom istom mieste explodovali dve bomby vyrobené podomácky z tlakových hrncov, zabili troch ľudí a stovky zranili. Nič však nenasvedčuje tomu, že sa mal zopakovať tragický scenár z 15. apríla 2013. Matka 25-ročného Kevina "Kayvona" Edsona tvrdí, že muž je mentálne postihnutý. Napriek tomu zostávajú bezpečnostné zložky v strehu a odhodlané chrániť zdravie približne milióna divákov a 36-tisíc bežcov.

 

Trať bude pod dohľadom tisícov policajtov v uniformách aj v civile, strategicky na nej umiestnili sto kamier. Polícia odrádza ľudí od toho, aby sa prišli na maratón pozrieť s batohom na chrbte, ako to urobili pred rokom atentátnici. 

"Verím, že v pondelok 21. apríla bude toto miesto najbezpečnejšie na Zemi," povedal dlhoročný riaditeľ pretekov Dave McGillivray. 

 

Spomenutý batoh polícia preverila v utorok v noci, o prácu sa jej postaral aj zábudlivý novinár pokrývajúci pietne akcie. Ani v jednom prípade sa nenašla výbušnina. Edsona obvinili z verejného ohrozovania a vyvolania falošného poplachu. Pozornosť vzbudil tým, že po Boylston Street kráčal v daždi bosý, s čiernym rúškom a pomaľovanou tvárou. Súd stanovil kauciu na 100-tisíc dolárov a nariadil hospitalizáciu v psychiatrickej liečebni. Mladík tvrdil, že si uvedomoval, čo robí: "Mal som to premyslené. Je to symbolizmus, moje najlepšie predstavenie." Duševnú chorobu mu vraj diagnostikovali ako 19-ročnému a lekár vyslovil podozrenie, že nedávno prestal užívať lieky. 

 

Vlaňajší útok mali pravdepodobne na svedomí čečenskí bratia Džochar a Tamerlan Carnajevovci. Tamerlana pri prenasledovaní políciou smrteľne postrelili. Džochara obvinili z použitia zbrane hromadného ničenia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies