Pomaly sa pohybujúca búrka na Filipínach si vyžiadala viac ako 30 mŕtvych

NETKY.SK • 17 December 2017, 17:27 • 2 min
Pomaly sa pohybujúca búrka na Filipínach si vyžiadala viac ako 30 mŕtvych

MANILA - Pomaly sa pohybujúca tropická búrka Kai-Tak si na Filipínach vyžiadala viac ako 30 životov. V nedeľu o tom informovali tamojšie úrady s tým, že množstvo ďalších ľudí je nezvestných.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesť dedinčanov zahynulo a ďalších 23 je nezvestných vo viacerých oblastiach provincie Biliran, kde sa už počasie po sobotňajšom vyčíňaní búrky zlepšilo. Minimálne sedem ďalších životov si vyžiadali zosuvy a povodne v štyroch centrálnych oblastiach Filipín. Kai-tak medzičasom najprv zoslabla na tropickú depresiu, no pohla sa smerom na juhozápad a v nedeľu znovu nabrala silu, pričom vietor, ktorý ju sprevádza dosahuje 55 kilometrov za hodinu.

Viac ako 89-tisíc ľudí muselo opustiť svoje domovy a uchýliť sa do dočasných prístreškov. V krajine tiež v súvislosti so zrušenými trajektmi a letmi uviazli tisícky turistov.

Tropická búrka Kai-tak, medzi miestnymi známa ako Urduja, sa v uplynulých niekoľkých dňoch takmer nepohla z východnej oblasti stredných Filipín. V oblasti spôsobuje zosuvy pôdy, záplavy a výpadky elektriny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies