Pomáhali pri odbere vzoriek, teraz majú dostať takúto odmenu

NETKY.SK • 26 August 2020, 12:15 • 2 min
Pomáhali pri odbere vzoriek, teraz majú dostať takúto odmenu

Rezort obrany určil, kto si zaslúži odmenu za nasadenie v prvej línii proti COVID-u. Časť dostanú profesionálni vojaci.

slovakia

left justify in out

Bratislava - Ministerstvo obrany (MO) SR zo svojho rezortu vybralo takmer 7000 profesionálnych vojakov či civilných zamestnancov. Podľa rezortu obrany by práve títo ľudia mali dostať morálne i finančné ohodnotenie za to, že po vypuknutí pandémie COVID-19 boli v tzv. prvej línii.

 

Vyberú aj iné rezorty

Vojaci i ďalší civilní zamestnanci rezortu by mali dostať časť z vládou vyčlenených 50 miliónov eur. Peniaze však nepatria len im, celý balík komisia rozdelí všetkým ministerstvám, ktoré sa podieľali proti šíreniu nového koronavírusu, ale aj na záchrane životov. Peniaze tak pôjdu aj pre zdravotníckych pracovníkov, hasičov, ale aj zamestnancom domovov sociálnych služieb.

 

img

 

Boli v teréne

Tieto informácie rezort obrany oznámil Ministerstvu práce, sociálnych vecí a rodiny. Rezort ministra Milana Krajniaka totiž zriadil odbornú komisiu, ktorá rozhodne o prerozdelení odmien. TASR o tom informovala hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková s tým, že sú to ľudia, ktorí pôsobili v teréne a zabezpečovali dôležité procesy. Podiel ministerstiev a množstvo finančných prostriedkov pre jednotlivcov bude podľa nej závisieť od toho, koľko bude všetkých prihlásených ministerstiev.

 

img

 

Aj ružomberská nemocnica

Podľa hovorkyne 90 % z navrhnutých mien sú vojenskí policajti a profesionálni vojaci. Predovšetkým ide o vojakov, ktorí boli nasadzovaní spolu s políciou SR, a to napríklad v marginalizovaných komunitách. Mnohí z nich tiež pomáhali pri tom, aby v karanténnych zariadeniach rezortu obrany bolo bezpečne, iní sa podieľali na odberoch vzoriek. Odmenení by mali byť aj zamestnanci Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku, Centra výcviku Lešť, akadémie ozbrojených síl či Vojenského ústavu hygieny a epidemiológie.

 

Premiér Igor Matovič (OĽANO) informáciu, že pracovníkom v prvej línii štát prerozdelí 50 miliónov eur, povedal 14. augusta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies