Poľským ochrancom prírody sa nepáčia plány na odstrel zubra

NETKY.SK • 2 Január 2017, 17:41 • 2 min
Poľským ochrancom prírody sa nepáčia plány na odstrel zubra

VARŠAVA - Ochrancovia prírody protestovali dnes proti zámeru poľskej vlády povoliť odstrel obmedzeného počtu kusov zubra európskeho, ktorý je podľa Medzinárodnej únie na ochranu prírody a prírodných zdrojov (IUCN) ohrozeným druhom.

slovakia

left justify in out

Poľskí predstavitelia naopak tvrdia, že odstrel niekoľkých kusov zubra pomôže pri ochrane zdravia celej zubrej populácie a prispeje k získavaniu finančných prostriedkov na ich chov.

 

Organizácia Greenpeace odovzdala dnes poľskej premiérke Beate Szydlovej petíciu so 7000 podpismi, ktorá žiada zastavenie plánov vlády na odstrel zubra. Ten je podľa signatárov petície chránený zákonom a predstavuje symbol poľskej prírody.

 

Poľská vláda predtým povolila odstrel desiatich kusov zubra v Bielovežskom pralese na severovýchode Poľska s odôvodneným, že tamojšie približne 1300 členné stádo je príliš veľké a ohrozuje ho tuberkulóza. Kontrolovaný odstrel údajne pomôže očistiť stádo od slabých jedincov a získať finančné prostriedky na chov ostatných.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies