Poľský vojak neprežil pád pri výstupe na americkú sopku Hood

NETKY.SK • 14 August 2013, 09:14 • 2 min
Poľský vojak neprežil pád pri výstupe na americkú sopku Hood

PORTLAND - Dôstojník poľskej armády na pracovnej stáži v Spojených štátoch prišiel o život pri páde z 300-metrovej výšky počas výstupu na sopku Hood v americkom štáte Oregon. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Telo 32-ročného Sebastiana Kinasiewicza lokalizoval v utorok popoludní vrtuľník záchrannej služby, čím sa ukončilo pátranie po ňom, ktoré sa začalo v pondelok. Úrad šerifa v okrese Hood River podľa AP uviedol, že telo Poliaka nevytiahnu okamžite pre nebezpečenstvo zosuvu veľkých kameňov. Bezprostredne nebolo známe, kedy sa jeho telo pokúsia vytiahnuť.

Kinasiewicz sa podľa spolupracovníkov rozhodol zdolať stratovulkán Hood preto, že tam vlani skupina členov jeho vojenského útvaru umiestnila poľskú vlajku. "Chcel sa presvedčiť, či tam ešte vlajka je. A ak by tam nebola, bol pripravený umiestniť tam novú," povedal jeden z jeho amerických kolegov.

Kinasiewicz pricestoval do USA len pred týždňom. Mal absolvovať stáž v spoločnosti Insitu, ktorá je výrobcom bezpilotných lietadiel. Zákazníkom firmy je okrem iných aj poľská armáda, píše AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies