Poľský vodič kamiónu vozidlo pred nárazom vlaku Pendolino v Studénke neopustil

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 18:15 • 2 min
Poľský vodič kamiónu vozidlo pred nárazom vlaku Pendolino v Studénke neopustil

PRAHA - Poľský vodič, ktorý dnes ráno v Studénke v okrese Nový Jičín spôsobil zrejme zrážku svojho kamióna s rýchlikom Pendolino, sedel v čase nárazu v kabíne.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z videozáznamu zo železničného priecestia. Pôvodné informácie, že vodič pred zrážkou ušiel, sa tak nepotvrdili, uviedol server Novinky.cz s odvolaním sa na zdroj blízky vyšetrovaniu, ktorý videozáznam videl. 
     

Podľa zdroja záznam prezradil, že pred kamiónom prešli už na červenú cez priecestie aj dve iné autá, ktoré však stihli prejsť, kamión tam však zostal uväznený.
     

Jeho vodič sa následne rozhodol pre najhoršiu možnú alternatívu - zostal stáť nečinne na koľajniciach. Iba na poslednú chvíľu sa posunul údajne o niekoľko metrov, čím si zrejme zachránil život.
     

Polícia prípad vyšetruje ako prípad všeobecného ohrozenia z nedbalosti, za čo páchateľovi v prípade potvrdenia viny súdom hrozí až desať rokov väzenia.
     

Vážna dopravná nehoda, ktorá si vyžiadala dva životy a viacerých zranených, ovplyvnila dnes aj výjazdové rokovanie vlády ČR naplánované v Ostrave. Viacerí členovia kabinetu tam totiž smerovali vlakom, informovala spravodajská televízia ČT24. Premiér Bohuslav Sobotka sa v spoločnosti niekoľkých ďalších členov vlády bol pozrieť aj priamo na mieste nešťastia a vyjadril sústrasť pozostalým i spoluúčasť rodinám zranených. Český minister vnútra Milan Chovanec sa nechal počuť, že ľudská hlúposť nemá hranice a dodal, že v danom prípade ide jednoznačne o zlyhanie ľudského faktora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies