Poľský veľvyslanec pri EÚ odstúpil, údajne spolupracoval s tajnou službou

NETKY.SK • 7 Október 2017, 06:52 • 2 min
Poľský veľvyslanec pri EÚ odstúpil, údajne spolupracoval s tajnou službou

BRUSEL - Veľvyslanectvo Poľska pri Európskej únii pri EÚ v piatok oznámilo, že poľský veľvyslanec Jaroslav Starzyk odovzdal ministerstvu zahraničných vecí svoju rezignáciu.

slovakia

left justify in out

"Jeho rezignácia bola prijatá. Príčiny rezignácie sú osobné," uviedlo poľské veľvyslanectvo pre agentúru DPA.

 

Zatiaľ čo veľvyslanectvo neuviedlo žiadne ďalšie podrobnosti týkajúce sa dôvodov Starzykovej rezignácie, poľský spravodajský server Onet.pl informoval, že za jeho rezignáciou mohli byť dokumenty, naznačujúce Starzykovu spoluprácu s komunistickou tajnou službou.

 

Podľa servera sa dokumenty údajne našli v archívoch z čias komunizmu a naznačujú, že odstupujúceho veľvyslanca naverbovali do tajnej služby počas základnej vojenskej služby. Server tiež uviedol, že Starzyk zatajil svoje prepojenie na komunistický režim.

 

Poľský zákon ukladá štátnym zamestnancom, narodeným pred 1. augustom 1972, povinnosť oznámiť pri prijímaní do zamestnania svoje prepojenie na komunistický režim.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies