Poľský titul obhajuje Legia Varšava

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 14:00 • 2 min
Poľský titul obhajuje Legia Varšava

VARŠAVA - Pred piatkovým začiatkom najvyššej poľskej futbalovej súťaže 2016/2017 figuruje v kádroch jednotlivých mužstiev dovedna 23 slovenských hráčov. Najväčšie zastúpenie hráčov spod Tatier so šesticou Slovákov má klub Termalica Bruk-Bet Nieciecza, ktorý túto pomyselnú štafetu prebral od Podbeskidzia Bielsko-Biala. Po troch slovenských hráčov majú Cracovia Krakov, Piast Gliwice a Zaglebie Lubin.

slovakia

left justify in out

Počet slovenských legionárov nemusí byť konečný. Slask Vroclav disponujúci momentálne dvojicou Slovákov by ešte za určitých okolností mohol vystužiť Róbert Pich. Dvadsaťsedemročný rodák zo Svidníka by podľa najnovších správ mohol zamieriť k "zeleno-bielo-červeným" na ďalšie hosťovanie z nemeckého 1. FC Kaiserslautern. Prezident Ruchu Chorzów Dariusz Smagorowicz zase pred niekoľkými dňami avizoval, že klub sa na Slovensku obzerá po posile do defenzívnej formácie.


Ligová súťaž bude v rovnakom formáte ako v uplynulej sezóne. V Poľsku od sezóny 2013/2014 hrá 16 mužstiev systémom každý s každým. Po odohraní 30 kôl tabuľku rozdelia na dve polovice a každé z mužstiev ešte v rámci svojej skupiny odohrá sedem stretnutí. Pred nadstavbovou časťou rozdelia mužstvám bodový zisk na polovicu, v prípade nepárneho počtu zaokrúhlia počet bodov smerom nahor.


Majstrovský titul obhajuje Legia Varšava v kádri s Ondrejom Dudom. Tento tím z hlavného mesta v doterajšej histórii získal dovedna jedenásť trofejí pre majstra krajiny. Očakáva sa, že jeho najväčším rivalom bude Lech Poznaň, ambície zamiešať karty na čele majú aj vo vicemajstrovskom Piaste Gliwice či Cracovii Krakov. Návrat na úspešné pozície by chceli zažiť hlavne Slask Vroclav, Wisla Krakov, Lechia Gdansk či Jagiellonia Bialystok. Nováčikmi medzi elitou sú Arka Gdynia a Wisla Plock, ktorí nahradili duo zostupujúcich - Górnik Zabrze a Podbeskidzie Bielsko-Biala.


Na lavičkách účastníkov Ekstraklasy pôsobia pred štartom sezóny 2016/2017 iba dvaja zahraniční tréneri - Albánec Besnik Hasi v Legii Varšava a Čech Radoslav Látal v Piaste Gliwice. Jediným legionárom s kapitánskou páskou je Čech Radek Dejmek z Korony Kielce.

Predbežný prehľad slovenských futbalistov na súpiskách A-tímov účastníkov najvyššej poľskej futbalovej súťaže Ekstraklasy pred jesennou časťou sezóny 2016/2017 podľa portálu 90minut.pl:

Arka Gdynia (1): Miroslav Božok
Cracovia Krakov (3): Milan Dimun, Erik Jendrišek, Tomáš Vestenický
Górnik Leczna (0)
Jagiellonia Bialystok (1): Marián Kelemen
Korona Kielce (1): Michal Peškovič
Lech Poznaň (1): Matúš Putnocký
Lechia Gdansk (1): Lukáš Haraslín
Legia Varšava (1): Ondrej Duda
Piast Gliwice (3): Dobrivoj Rusov, Patrik Mráz, Martin Bukata
Pogoň Štetín (0)
Ruch Chorzów (0)
Slask Vroclav (2): Ľuboš Kamenár, Peter Grajciar
Termalica Bruk-Bet Nieciecza (6): Dalibor Pleva, Pavol Staňo, Patrik Mišák, Samuel Štefánik, Dávid Guba, Martin Juhar
Zaglebie Lubin (3): Martin Polaček, Ľubomír Guldan, Ján Vlasko
Wisla Krakov (0)
Wisla Plock (0)



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies