Poľský snoubordista zahynul po páde mimo lyžiarskej trate

NETKY.SK • 27 Január 2012, 08:23 • 2 min
Poľský snoubordista zahynul po páde mimo lyžiarskej trate

Poľský snoubordista zahynul po páde mimo lyžiarskej trate - Slovensko Po páde vo voľnom teréne mimo vyznačenej lyžiarskej trate zahynul vo štvrtok (26. 1.

slovakia

left justify in out

img

Po páde vo voľnom teréne mimo vyznačenej lyžiarskej trate zahynul vo štvrtok (26. 1.) v Derešskom kotle v Nízkych Tatrách 38-ročný poľský snoubordista.
      Horských záchranárov informoval jeho kolega, ktorý nevedel presne určiť polohu, kde sa nachádzajú. „Pre hustú hmlu a zlú viditeľnosť nemohli do záchrannej akcie nasadiť leteckú techniku, na miesto nehody odišlo päť záchranárov Horskej záchrannej služby (HZS). Poľský snoubordista nemal ochrannú prilbu a ani iné ochranné pomôcky. Záchranári HZS ho z Derešského kotla transportovali pomocou transportnej techniky 'šmyk' na Brhliská a snežným skútrom do Jasnej k Domu Horskej služby, kde ich čakal obhliadajúci lekár a policajti. Príčinu nešťastia sa presne nepodarilo určiť pre minimálnu viditeľnosť na mieste a bude predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ informovali horskí záchranári na internetovej stránke www.hzs.sk .

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona