Poľský prezident víta britskú vojenskú pomoc Ukrajine

NETKY.SK • 25 Február 2015, 14:54 • 2 min
Poľský prezident víta britskú vojenskú pomoc Ukrajine

VARŠAVA - Poľský prezident Bronislaw Komorowski považuje rozhodnutie Británie vyslať na Ukrajinu vojenských poradcov za krok dobrým smerom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Novinárom vo Varšave v stredu povedal, že Poľsko necháva otázku vojenskej pomoci Ukrajine zatiaľ otvorenú. Predseda poľského parlamentu Radoslaw Sikorski v utorok vyzval na dodanie zbraní ukrajinskej armáde. To by jej podľa neho mohlo pomôcť „ubrániť sa vo vojne s Ruskom“. Európska únia zatiaľ dodávky zbraní na Ukrajinu odmieta a Spojené štáty túto možnosť zvažujú.

 

Britský premiér David Cameron v utorok informoval, že na Ukrajinu pošle 75 vojakov, ktorí budú mať na starosti poradenstvo a výcvik ukrajinských jednotiek. Operovať majú mimo bojových zón. Zmenu postoja podľa Camerona spôsobila pretrvávajúca agresia Ruska, ktorému pohrozil prijatím ďalších sankcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies