Poľský prezident rokoval s americkými senátormi o bezpečnostnej situácii

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 08:38 • 2 min
Poľský prezident rokoval s americkými senátormi o bezpečnostnej situácii

VARŠAVA - Poľský prezident Andrzej Duda viedol cez víkend rozhovory s americkými senátormi o bezpečnostnej situácii v strednej a východnej Európe. Stretnutie sa konalo pred summitom Severoatlantickej aliancie, ktorý sa uskutoční v Poľsku v júli, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Duda v nedeľu novinárom povedal, že témou jeho stretnutia s piatimi členmi výboru Senátu USA pre spravodajské služby bola najmä bezpečnosť v regióne. Podľa jeho slov sa senátori "nezaujímali" o sporné kroky novej poľskej vlády, ktoré vyvolali znepokojenie lídrov Európskej únie i ďalších amerických senátorov.

 

Dvojhodinová sobotňajšia schôdzka v Krakove bola zameraná aj na poľsko-americké bezpečnostné partnerstvo i ďalšie otázky, ktoré považuje Varšava za kľúčové pre summit NATO stanovený na 8.-9. júla. Varšava chce dosiahnuť väčšie bezpečnostné záruky aliancie pre región znervóznený krokmi Ruska na Ukrajine i inde.

 

Rozhovory za zatvorenými dverami boli podľa Dudu "veľmi dobré, uskutočnené vo veľmi dobrej atmosfére".

 

K skupine piatich amerických senátorov patrila demokratka Barbara Mikulská, ktorá je poľského pôvodu, uviedla tlačová agentúra PAP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies