Poľský prezident Komorowski nevylúčil kandidatúru v jesenných voľbách

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 17:11 • 2 min
Poľský prezident Komorowski nevylúčil kandidatúru v jesenných voľbách

VARŠAVA - Poľský prezident Bronislaw Komorowski, ktorý začiatkom augusta odovzdá najvyšší ústavný post svojmu zvolenému nástupcovi Andrzejovi Dudovi, sa zrejme následne nemieni stiahnuť z politickej scény do ústrania.

slovakia

left justify in out

Z jeho slov pre týždenník Polityka vyplýva, že nevylučuje ani svoju kandidatúru v jesenných voľbách do Senátu.
     

"Problém s aktivitami niekdajších prezidentov jestvuje, iné krajiny ich riešia rôznym spôsobom. V niektorých je práve Senát miestom pre bývalé hlavy štátu," vyhlásil Komorowski.
     

Toto riešenie sa teší aktuálne podpore 38 percent Poliakov, vyplýva z informácií dnešného vydania denníka Rzeczpospolita. Okolo 40 percent ich krajanov sa však domnieva, že Komorowski je zrelý na politický dôchodok.
     

Júnové prezidentské voľby priniesli v druhom kole Dudovo víťazstvo a Komorowského prehru.
     

Občianska platforma (PO), z ktorej vzišiel súčasný poľský prezident a s ktorej podporou sa pokúšal uspieť aj v boji o druhé volebné obdobie v prezidentskom paláci, bude rešpektovať Komorowského rozhodnutie. Uviedla to premiérka a líderka tejto liberálnej strany Ewa Kopaczová. Podľa denníka Rzeczpospolita nemá Komorowského kandidatúra do Senátu jednoznačnú podporu ani v členskej základni PO.
     

Zdroje z prezidentského paláca, ktoré si želajú zostať v anonymite, však tvrdia, že Komorowski uprednostní napokon pred kandidatúrou do poľského Senátu jednu z viacerých ponúk na spoluprácu od domácich i zahraničných think tankov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies