Poľský prezident Duda v New Yorku hovoril s Obamom o situácii na Ukrajine

NETKY.SK • 29 September 2015, 09:43 • 2 min
Poľský prezident Duda v New Yorku hovoril s Obamom o situácii na Ukrajine

VARŠAVA - Situácia na Ukrajine bola v pondelok predmetom rozhovoru medzi poľským prezidentom Andrzejom Dudom a jeho americkým náprotivkom Barackom Obamom, ktorý sa uskutočnil popri zasadnutí jubilejného 70. Valného zhromaždenia OSN v New Yorku. Oznámila to agentúra PAP.

slovakia

left justify in out

Duda po stretnutí s Obamom uviedol, že rozhovor sa týkal i úsilia Poľska smerom k jeho nestálemu členstvu v Bezpečnostnej rade OSN v rokoch 2018-2019. Duda túto otázku zmienil aj počas svojho prejavu v pléne OSN, ktorý nasledoval bezprostredne po vystúpení šéfa Bieleho domu Baracka Obamu.

 

Ústredným bodom prejavu poľského prezidenta na pôde OSN bolo podľa jeho vlastných slov dodržiavanie medzinárodného práva a nesúhlas s agresiou. Ohľadom súčasnej utečeneckej krízy v Európe Duda uviedol, že Varšava nemôže súhlasiť s prerozdelením migrantov na základe stanovených kvót.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies