Poľský prezident Duda sa stretol s Obamom

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 11:11 • 2 min
Poľský prezident Duda sa stretol s Obamom

VARŠAVA - Poľský prezident Andrzej Duda sa vo štvrtok večer stretol v Bielom dome s americkým prezidentom Barackom Obamom popri večeri, ktorú pre účastníkov globálneho summitu o jadrovej bezpečnosti vo Washingtone usporiadal Biely dom. Informovala o tom dnes poľská tlačová agentúra PAP.

slovakia

left justify in out

Duda a Obama spolu hovorili o nadchádzajúcom varšavskom summite NATO a situácii okolo ústavného súdu v Poľsku, uviedol poradca poľského prezidenta pre zahraničnú politiku Krzysztof Szczerski.

 

Szczerski poľským novinárom povedal, že "počas stretnutia v Bielom dome mal prezident Duda bilaterálny, osobný rozhovor s prezidentom Barackom Obamom". Hovorili najmä o jadrových záležitostiach, ale aj o prípravách júlového summitu NATO vo Varšave a o ústavnom súde.

 

"Prezident Duda informoval prezidenta Obamu o najnovšom vývoji v Poľsku a o stretnutí politických strán, čo privítal s uspokojením, ako aj o možnostiach na politický kompromis vo veci zákona o ústavnom súde," citovala ho PAP.

 

Szczerski povedal, že on sám sa vo štvrtok večer zúčastnil na večeri na americkom ministerstve zahraničných vecí, kde hovoril so šéfom americkej diplomacie Johnom Kerrym a s jeho námestníčkou pre európske a euroázijské záležitosti Victoriou Nulandovou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona