Poľský prezident Duda privítal príslušníkov síl Severoatlantickej aliancie

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 18:46 • 2 min
Poľský prezident Duda privítal príslušníkov síl Severoatlantickej aliancie

VARŠAVA - Poľský prezident Andrzej Duda dnes v cvičnom priestore Orysz na severe krajiny slávnostne privítal príslušníkov mnohonárodného kontingentu síl Severoatlantickej aliancie (NATO), ktorých premiestnili do krajiny za účelom posilnenia východného krídla NATO. Najvyšší poľský ústavný činiteľ to označil za historický moment pre Poľsko.

slovakia

left justify in out

Podľa Dudových slov generácie Poliakov od konca druhej svetovej vojny čakali a snívali o tom, že sa ich krajina politicky zaradí opäť do spravodlivého, solidárneho, demokratického a skutočne slobodného Západu.

Poľský prezident rečniac pred vojakmi z USA, Veľkej Británie, Rumunska a hostiteľskej krajiny osobitne poďakoval generálovi Curtisovi Scaparrottimu, ktorý si vo Varšave prevzal poľské štátne vyznamenanie.

O vyslaní tisícok vojakov členských krajín NATO do Poľska a troch pobaltských republík sa rozhodlo vlani na varšavskom summite aliancie. Kontingent NATO v Poľsku bude pôsobiť pod americkým velením, v Estónsku pod britským, v Lotyšsku pod kanadským a v Litve pod nemeckým.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies