Poľský prezident a pápež František strávili asi 30 minút osamote

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 09:26 • 2 min
Poľský prezident a pápež František strávili asi 30 minút osamote

KRAKOV - O situácii v Poľsku, o situácii tamojších rodín, o vládnej prorodinnej politike informoval včera pápeža Františka pri 30-minútovom stretnutí medzi štyrmi očami v Krakove poľský prezident Andrzej Duda.

slovakia

left justify in out

Krátko po prílete hlavy katolíckej cirkvi na päťdňovú oficiálnu návštevu Poľska, v rámci ktorej sa pápež František zúčastní na viacerých akciách Svetových dní mládeže (SDM), sa v priestoroch zámku Wawel uskutočnilo stretnutie poľského hostiteľa a vzácneho hosťa z Vatikánu, informovala spravodajská televízia TVN24.

 

Ako uviedol poľský prezident, aj pápež František vyzdvihol, že Poľsko je silne katolíckym štátom i vďaka mnohogeneračným rodinám, v ktorých sa starí rodičia snažia odovzdať nielen tradície, ale aj hodnoty, a to tak deťom, ako aj vnukom.

 

Najvyšší poľský predstaviteľ ubezpečil, že Poľsko je krajinou opierajúcou sa o hodnoty, ktorá neodmieta pomoc nikomu, osobitne nie, ak ide o utečenca pred vojnovými konfliktmi usilujúceho sa chrániť vlastné deti. Varšava nesúhlasí iba s tým, aby ľudia smerovali do Poľska silovým rozhodnutím.

 

Po rozhovore s poľským prezidentom čaká pápeža Františka v chráme zámku Wawel ešte dnes večer stretnutie s poľskými biskupmi. Najvyššieho predstaviteľa katolíckej cirkvi tam privítal zvon Zygmunt, ktorý zaznieva počas cirkevných sviatkov a v historických momentoch poľského národa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies