Poľský premiér Tusk zatiaľ odmieta post v Bruseli

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 09:30 • 2 min
Poľský premiér Tusk zatiaľ odmieta post v Bruseli

VARŠAVA - Poľský premiér Donald Tusk v pondelok vyhlásil, že chce bojovať o druhé funkčné obdobie, a vyvrátil tak špekulácie, že sa pripravuje na prevzatie postu predsedu Európskej komisie (EK). Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Tusk má povesť silne proeurópsky orientovaného politika a mnohí predstavitelia v krajinách EÚ ho už dlho vnímajú ako vedúceho kandidáta na úrad predsedu EK. Prevzal by ho po Josém Manuelovi Barrosovi, keď sa mu v roku 2014 skončí funkčné obdobie.

Premiér však pre poľskú televíznu stanicu TVP2 uviedol, že má v úmysle doviesť svoju stranu Občianska platforma (PO) k víťazstvu v parlamentných voľbách v roku 2015.

"Rozhodol som sa zostať poľským premiérom a až do roku 2015 sa venovať iba domácim záležitostiam," povedal Tusk. "Uvedomujem si, že sa mi ponúka určitá príležitosť, ale keď zvážim, čo je pre mňa ako pre muža dôležité, tak pre mňa niet väčšej pocty a uspokojenia, než je rola premiéra. Byť poľským premiérom je pre mňa 100-krát dôležitejšie než akékoľvek povýšenie v Európe," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies