Poľský premiér Tusk urobil zmeny vo vláde

NETKY.SK • 20 November 2013, 12:41 • 2 min
Poľský premiér Tusk urobil zmeny vo vláde

VARŠAVA - Poľský premiér počas zmien, ktoré urobil vo vláde, nahradil doterajšieho ministra financií Jaceka Rostowského, podľa jeho slov, "veľmi talentovaným ekonómom" 38-ročným Mateuszom Szczurekom.

slovakia

left justify in out

Donald Tusk tiež urobil výmenu na ministerstve životného prostredia, kde odvolal doterajšieho ministra Marcina Koroleca, ktorý momentálne predsedá rokovaniam OSN o globálnom otepľovaní vo Varšave. Ešte v piatok odstúpil z funkcie minister dopravy Slawomir Nowak označovaný za možného Tuskovho nástupcu, a to pre podozrenie, že v majetkovom priznaní zatajil vlastníctvo luxusných hodiniek. Tusk, ktorý je premiérom od roku 2007, o výmenách na vládnych postoch povedal, že "boli potrebné na dodanie novej energie".

Popularita Tuskovej stredopravej vlády medzi voličmi v poslednom období rýchlo klesá v dôsledku nepopulárnych opatrení spojených so znižovaním deficitu štátneho rozpočtu. Navrhované zmeny v dôchodkovom systéme v septembri vyhnali do ulíc desaťtisíce ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies