Poľský poslanec Michał Jach: Bola to výnimočne brutálna kampaň

NETKY.SK • 20 Júl 2020, 17:00 • 2 min
Poľský poslanec Michał Jach: Bola to výnimočne brutálna kampaň

Poslanec poľského Sejmu Michał Jach, zastupujúci poľskú vládnu stranu Právo a Spravodlivosť (PiS), reaguje na minulotýždňové poľské prezidentské voľby. Hodnotí aj kampaň, ktorá výrazne rozdelila spoločnosť na dva tábory.

slovakia

left justify in out

Podľa poslanca reprezentujúceho oblasť severozápadného Poľska išlo o špecifickú politickú súťaž. „Bola to výnimočne brutálna kampaň,“ povedal s tým, že išlo o najviac agresívne politické zápolenie od pádu socializmu. „Strana kandidáta Rafała Trzaskowského mnohokrát publikovala klamstvá a manipulácie, ktorých množstvo príkladov sa dá nájsť na internetových portáloch,“ doplnil 68-ročný rodák z mesta Kielce.
Vládny poslanec je presvedčený, že staro-nový prezident urobil správny krok, keď vyzval národ na zjednotenie a vzájomné odpustenie. „Je to dobrá iniciatíva prezidenta Andrzeja Dudu, ospravedlniť sa voličom a spolupracovníkom protikandidáta,“ zdôraznil s tým, že by to podľa neho bol dobrý štart spolupráce všetkých Poliakov počas ďalších piatich rokov Dudu v úrade hlavy štátu našich severných susedov. „Prezident to už urobil,“ dodal Jach s tým, že Trzaskowski počas volebnej noci odmietol pozvanie Dudu, aby si v paláci na známej varšavskej ulici Krakowskie Przedmieście podali ruky. Na túto tému sme sa rozprávali aj s poslankyňou Joannou Senyszyn.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies