Poľský pedofil a vrah odišiel po prepustení buď na Slovensko alebo do Čiech!

NETKY.SK • 17 Február 2014, 10:18 • 2 min
Poľský pedofil a vrah odišiel po prepustení buď na Slovensko alebo do Čiech!

VARŠAVA - Obávaný poľský pedofil a štvornásobný vrah Mariusz Trynkiewicz (52), ktorého minulý týždeň prepustili z väzenia v Poľsku, by sa mohol zdržiavať niekde na území Slovenska alebo Českej republiky. Uviedol to dnes český spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Server sa odvoláva na sobotňajšiu správu poľského denníka Fakt, ktorý citoval vlastný zdroj - špecialistu na ochranu dôležitých svedkov. Trynkiewicz si odsedel 25-ročný trest za znásilnenie a vraždu štyroch chlapcov vo veku od 11 do 13 rokov. Podľa denníka Fakt dostal novú identitu, pas, byt i prostriedky na živobytie.


Poľsko má so Slovenskom a ČR dohodu o spolupráci v rámci programu chráneného svedka, ktorým sa štvornásobný vrah stal po tom, čo mu v Poľsku po prepustení na slobodu hrozí lynčovanie, uviedli Novinky.cz.


"Celú akciu už mesiac pred Trynkiewiczovým prepustením pripravila poľská tajná služba CBS," napísal Fakt s odvolaním sa na svoj zdroj. Podľa Faktu tieto informácie potvrdzuje trasa vedúca na hranice so Slovenskom, ktorú si vybral policajný konvoj s Trynkiewiczom krátko po tom, čo opustil väznicu.


"Na mieste nového pobytu ho už nikto nebude strážiť, má len povinnosť telefonicky sa hlásiť poľskej polícii, na čo dostal aj peniaze," uviedol denník.


Poľské médiá vinia úrady svojej krajiny z pomalosti a nezodpovednosti, čo podľa nich môže stáť životy ďalších nevinných detí, pripomínajú Novinky. Zákon, ktorý by ich pred podobnými nebezpečnými deviantmi ochránil aj potom, čo si pedofili odsedia trest za mrežami, totiž nadobudne platnosť až niekoľko dní po uplynutí Trynkiewiczovho trestu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies