Poľský parlament schválil obmedzenia slobody zhromažďovania

NETKY.SK • 14 December 2016, 15:25 • 2 min
Poľský parlament schválil obmedzenia slobody zhromažďovania

VARŠAVA - Poľský parlament schválil v utorok večer väčšinou hlasov provládnych poslancov zákon, ktorý obmedzí slobodu zhromažďovania.

slovakia

left justify in out

V zmysle schválenej úpravy budú mať pravidelne usporiadané mítingy na rovnakom mieste, napríklad pri rôznych výročiach alebo pri príležitosti cirkevných sviatkov, prednosť pred akýmikoľvek inými demonštráciami.

V Poľsku doteraz platil princíp, kto skôr príde a ohlási demonštráciu, tomu ju povolia, ak sú splnené všetky pre to stanovené zákonné podmienky.

Na rovnakom mieste a v rovnakom čase sa v budúcnosti nesmú konať dve akcie, iba ak by ich oddeľovalo najmenej 100 metrov.

Podľa názoru ministra vnútra Mariusza Blaszczaka by nová úprava mala zabrániť zrážkam demonštrantov z rôznych táborov. Kritici poukazujú, že ide o ďalší krok vládnej strany Právo a spravodlivosť, ktorý je na hranici ústavnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies