Poľský opozičný líder Kaczynski varuje pred rizikami prijatia utečencov

NETKY.SK • 16 September 2015, 18:35 • 2 min
Poľský opozičný líder Kaczynski varuje pred rizikami prijatia utečencov

VARŠAVA - Líder hlavnej poľskej opozičnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczynski dnes varoval, že prijatie migrantov by mohlo negatívne ovplyvniť každodenný život a bezpečnosť Poliakov.

slovakia

left justify in out

Podľa Kaczynského je "bezpečným" spôsobom, ako pomôcť migrantom, zasielanie finančnej pomoci. Kaczynski to uviedol na mimoriadnom parlamentnom rokovaní o utečeneckej kríze, pričom zdôraznil, že vláda nemá právo rozhodnúť o prijatí migrantov bez jasného súhlasu poľskej verejnosti, píše agentúra Reuters.

 

"Existuje vážne riziko, že sa spustí nasledovný proces: Najskôr sa drasticky zvýši počet cudzincov, ktorí potom nebudú rešpektovať naše zákony a zvyklosti. Ak niekto tvrdí, že to nie je pravda, nech sa pozrie na Európu, napríklad na Švédsko. Pomôcť by sme mali, ale bezpečne - teda finančne," uviedol Kaczynski.

 

Poľská premiérka Ewa Kopaczová minulý týždeň oznámila, že Poľsko uvažuje nad zvýšením počtu migrantov, ktorých prijme, oproti pôvodne plánovaným 2000. Varšava je zároveň pripravená na zavedenie kontrol na svojich hraniciach s ďalšími členskými štátmi Európskej únie, ak dôjde k ohrozeniu poľských hraníc.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies