Poľský novinár unesený v Sýrii sa po úteku vrátil domov

NETKY.SK • 31 Október 2013, 11:19 • 2 min
Poľský novinár unesený v Sýrii sa po úteku vrátil domov

VARŠAVA - Poľskému novinárovi, ktorého v júli uniesli a držali ako rukojemníka islamistickí militanti na severozápade Sýrie, sa podarilo utiecť a bezpečne sa vrátil domov. S odvolaním sa na dnešné správy poľských médií o tom informovala tlačová agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski predtým v priebehu dňa na Twitteri potvrdil, že fotoreportér Marcin Studer je späť v Poľsku pri svojej rodine. Studera uniesli z mediálneho centra v povstalcami kontrolovanom meste Sarakíb v guvernoráte Idlib. Pracoval ako nezávislý novinár pre poľskú fotoagentúru Studio Melon.

Výbor na ochranu novinárov (CPJ) hodnotí Sýriu v súčasnosti ako najnebezpečnejšie miesto pre žurnalistov na svete. V roku 2012 ich v krajine povstalci i vládne jednotky zabili najmenej 39 a ďalších 21 uniesli.

Väčšinu unesených novinárov prepustili, viacerí sú však stále nezvestní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies